Stucwerk
     
  Bij SCW wordt in het Stucwerk onderscheid gemaakt tussen 4 onderdelen. Zo hebben we Spackwerk, Gibo, Sierpleister en Gipswerken in ons assortiment zitten.  
     
  Spackwerk  
  In de moderne woning- en utiliteitsbouw zijn spuitpleisters de aangewezen oplossing voor het afwerken van wanden en plafonds. Het Spacks-assortiment is daar tot in details op afgestemd. Spacks zijn economisch aantrekkelijk omdat ze een snelle afwerking mogelijk maken. Toch hoeven veeleisende gebruikers geen concessies te doen op het gebied van kwaliteit. De ontwikkeling staat niet stil: recente toevoegingen aan het Spacks-assortiment maken afwerking in kleur mogelijk en dragen bij aan betere arbeidsomstandigheden. Technisch, estetisch en economisch biedt Spacks altijd het juiste antwoord.

Door de veranderende werkwijzen in de bouw, een proces dat al tientallen jaren aan de gang is, neemt het aandeel van het traditionele stukadoorswerk steeds verder af. Dikke lagen op ruw metselwerk komen weinig meer voor; in plaats daarvan is er meer vraag naar een functioneel afwerkconcept voor vlakke en gladde ondergronden. De Spacks-spuitpleisters bieden dat. Spacks is één universeel systeem voor alle toepassingen: het opvullen van sleuven, het repareren van kleine beschadigingen en onregelmatigheden, het uitvlakken en afwerken van oppervlakken in een fijne of grove structuur.
 
     
  Gibo  
  Gibo gipselementen behoren tot de meest populaire en meest gebruikte bouwmaterialen. In de woningbouw net zo goed als in de utiliteitsbouw, bij nieuwbouw evenzeer als bij renovatie- en restauratiewerken.

Het modulaire systeem van rechte en ronde Gibo-gipsblokken maakt tal van indelingsvarianten mogelijk. Zelfs in de afbouwfase is het met Gibo-elementen geen enkel probleem om de indeling van een woning of bedrijfspand aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Separatiewanden en binnenspouwbladen, rondingen in wanden, omkokeren van standleidingen en kolommen – met Gibo-elementen is het allemaal heel gemakkelijk. Vooral door hun geringe gewicht zijn Gibo-gipselementen gemakkelijk te verwerken. Ze kunnen probleemloos worden geknipt, gezaagd, gefreesd en geboord. Gipswanden kunnen op tal van manieren worden afgewerkt.

Gibo-gipsblokken zijn, ondanks hun lage gewicht, sterk en betrouwbaar. Zware voorwerpen kunnen probleemloos aan een wand met Gibo-blokken worden opgehangen. De structuur van het materiaal zorgt voor een grote buig-, trek- en druksterkte. Uit oogpunt van veiligheid is minstens zo belangrijk dat ze ook brandwerend zijn.
 
     
  Sierpleister  
  SCW heeft een bijzonder uitgebreid aanbod aan decoratieve sierpleisters voor toepassing in binnen- en buitensituaties. De spachtelpleisters, structuurpleisters, barokpleisters en pleisters met extra decoratieve structuurmogelijkheden verschillen onderling in korrelgrootte en effect maar hebben hun hoge kwaliteit gemeenschappelijk. Daarnaast zijn er nog siliconen- en silicaatpleisters (de aangewezen keus als er sprake is van vochtige of verontreinigde lucht) en een viertal pleisters op basis van natuursteen en ingekleurde kwartskorrel. De laatste groep is aantrekkelijk vanwege zijn hoge weerstand tegen mechanische beschadigingen en de uitgebreide keus aan kleuren.

Ons aanbod is recent gecompleteerd met een assortiment emissievrije sierpleisters.
 
     
  Gipswerken  
  Gipswerk is een begrip waaronder het behangklaar maken van gemetselde muren valt. Bijvoorbeeld : Een nieuwbouw woning wordt over het algemeen opgetrokken uit kalkzandsteen of gebakken stenen binnenmuren. Deze muren moeten voordat er word behangen of word afgewerkt met een muurverf of sierpleister eerst uitgesmeerd worden. Dit kan zowel handmatig als machinaal. De natte ruimtes worden ook wel eens met een kalkmortel uitgesmeerd. Ook oude muren kunnen overgepleisterd worden voor verdere afwerking.

Ook heb je nog de gepleisterde plafonds. Daar verstaan wij onder : als je een bestaand gespackt plafond hebt dat je hem eerst moet voorlijmen eer je hem met een gips over kunt smeren. Deze laag wordt afgewerkt met een chemische pleisterlaag zodat de schilder hem kan sauzen. Dit geldt ook voor de wanden als men die wil sauzen. Deze werkzaamheden kunnen ook op een nieuw betonnen plafond of gipsplaten plafond worden toegepast.